Manuskriptlæsning

manus

OBS: Grundet travlhed modtager jeg først manuskripter igen fra 1. februar 2018. Tak for tålmodigheden :-)

Er du gået i stå med din tekst, har du fået afslag på udgivelse, eller er du i tvivl om, hvorvidt dit manuskript er klar til at blive sendt til et forlag? Få en grundig og seriøs feedback med konkrete råd til forbedringer af dit manuskript.

Du får en grundig skriftlig respons med gennemgang af manuskriptets styrker og svagheder samt konkrete forslag til ændringer både sprogligt og indholdsmæssigt. Responsen sendes til dig indenfor 6 uger.

Det får du:

1. Feedback på manuskriptet som helhed: Hvordan fungerer plot og persontegninger, hvad ser jeg som manuskriptets styrker og svagheder, og hvor kunne der med fordel laves ændringer?

2. Feedback på hvert enkelt kapitel: Hvordan fungerer det enkelte kapitel, hvordan virker det i forhold til historien som helhed, kan det med fordel forkortes, forlænges, flyttes til et andet sted i manuskriptet eller måske helt udelades? I alt mindst 10 siders feedback.

3. Derudover skriver jeg kommentarer på sætningsplan. Det kan være forslag til omformuleringer, kommentarer til det handlingsmæssige samt markering af klichéer, gentagelser, uklare billeder osv. Disse kommentarer skrives ind i det udprintede manus og sendes til dig med posten. Dermed har du et godt grundlag for at arbejde videre med manuskriptet på egen hånd. 

Bemærk at du altså ikke blot får en generel udtalelse, men flere siders grundig feedback, som indbefatter hvert enkelt kapitel samt kommentarer på sætningsplan svarende til den måde et forlag typisk griber redigeringen an, efter en bog er antaget.   

Jeg har feedbacken klar indenfor 6 uger fra den dag, jeg har modtaget både manus og betaling.

Udtalelser:

”Jeg var lidt i tvivl om det ville være pengene værd at betale for at få læst mit manuskript igennem af en, som ikke umiddelbart havde nogen personlig interesse i at fordybe sig i den tekst, som betød så meget for mig selv, efter at have arbejdet med den i over et år.
Den frygt var ubegrundet. Det var et helt igennem professionelt resultat jeg efter nogle uger fik retur i postkassen. Det var med megen spænding at jeg åbnede kuverten og læste de omkring 30 A4 sider igennem, som, sammen med håndskrevne noter gennem samtlige 300 sider, dissekerede mit dyrbare manuskript. Men – skulle det vise sig – på en meget kærlig og nænsom måde. Der hvor der var plads til ros, fik jeg det og der hvor der var behov for en kærlig ´opsang´, holdt Sarah sig ikke tilbage fra at give dén.
Hvis jeg nogensinde får skrevet endnu en roman, er jeg ikke i tvivl om, at jeg igen vil benytte mig af muligheden for at få så skarp en tilbagemelding.”
– Preben Lyngholt Jensen

“Da jeg fik mit manus tilbage fra Sarah, kunne jeg se det i et helt nyt lys. Hun havde gjort opmærksom på dets stærke sider såvel som dets mangler. Mange af de ting hun omtale, havde jeg aldrig selv opdaget eller tænkt over. Hun leverede en tolv siders skriftlig feedback plus et udprint af mit manus med hendes egne håndskrevne noter i. Nogle steder i det udprintede manuskript havde hun tegnet smileys og hjerter, når hun syntes noget fungerede rigtig godt, det syntes jeg egentlig var meget morsomt. Feedbacken gik både på selve handlingen og det sproglige. Hver enkelt kapitel blev også kommenteret. Så udgangspunktet for at tilføje forbedringer, hvor de var nødvendige, var rigtig gode. Med andre ord. Hun kan anbefales.”
– Niels Juul

“Ved første øjekast syntes kritikken overvældende. Men da jeg dykkede ned i indholdet stod det klart at rettelserne ville gøre manuskriptet skarpere. Tredelingen af kritikken fungerede godt og specielt kapitelgennemgangen gjorde det muligt at slibe teksten. Alt i alt en professionel kritik med fokus på det væsentlige.”
– Hasse Norbye

“Meget grundig gennemgang af mit manuskript. I starten blev jeg overvældet over alle markeringerne, men jo længere jeg dykkede ned i historien kunne jeg se, hvordan det med få rettelser kunne gøre sætningerne meget bedre. Meget fint med kommentar til alle kapitlerne. Det gør det meget overskueligt, at sætte ind der, hvor der er behov for ændringer. Hun har formået at fornye mit syn på manuskriptet. Det har sat en masse tanker i gang hos mig. Selv ting jeg ikke selv kunne se før, har hun gjort opmærksom på. Hendes hjælp har jeg fået ny energi af. Jeg brænder for at rette op på manuskriptet og gøre det helt færdigt. Jeg er mere end tilfreds. Kan kun anbefale hende til andre :-)”
– Jette Petersen

Priser:

  • Respons på en roman på max 200 normalsider koster kr. 4.999,-
  • Respons på en roman på mere end 200 normalsider koster kr. 4.999,- for 200 sider plus kr. 500,- for hver 50 sider ekstra.

En normalside svarer til 2100 anslag.

Du kan kontakte mig på: engellsarah@gmail.com