Skrivekurser

skrivekurser

Jeg afholder skrivekurser for både unge og voksne, hvor jeg deler ud af det bedste fra min egen personlige skriveværktøjskasse. Kurset kan tilpasses jeres ønsker til indhold og længde og er velegnet til eksempelvis biblioteker, skoler og højskoler. Jeg kan bookes til såvel længerevarende forløb som enkeltstående forfatterbesøg i danskundervisningen, hvor der er fokus på at finde skriveglæden frem.

Jeg har også flere års erfaring med online skrivekurser, så hvis du har platformen, har jeg indholdet 🙂

Pris:

Prisen for et skrivekursus afhænger af omfanget. Kontakt mig for nærmere aftale via kontaktformularen nederst på siden.

Bemærk:

Skoler og institutioner har mulighed for at søge gennem huskunstnerordningen og således få dækket ¾ af beløbet – typisk til skrivekurser af længere varighed. Læs mere: Huskunstnerordningen

Der er også mulighed for at søge forfattercentrumpuljen til enkeltstående arrangementer. Læs mere her: Forfattercentrum

Udtalelser fra kursusdeltagere:

“Vedr. Sarah Engells forfatterkurser: Som jævnlig bruger af jeres dejlige kursustilbud igennem mange år, har jeg i år deltaget i Sarahs kurser ( 1 og 2 ) og de er simpelthen de bedste kurser jeg nogensinde har deltaget i og dette skyldes ikke bare at deltagerne var motiverede, men primært fordi Sarah er underviser.
– Sarah har en medlevelses- og indlevelsesevne som sjældent opleves
– Sarah gør et stort stykke arbejde med sine materialer
– Sarah er rigtig godt velforberedt til sine kurser
– Sarah giver deltagerne plads til deres individualisme
– Sarah er åben og lydhør overfor deltagerne
– Sarah en meget positivt person og hendes varme og imødekommende væsen, tilfører kurset en atmosfære, hvor man kun kan føle sig godt tilpas og hvor man helt sikkert føler sig velkommen.
Jeg håber virkelig at Sarah Engell kan få lov til, og selv ønsker at oprette flere kurser, for jeg tror Sarah har en masse hun gerne vil lære andre forfatterspirer og at hun føler en indre glæde ved at kunne give videre af sin egne erfaringer.
Kommer der flere forfatterkurser med Sarah Engell, så er jeg helt sikkert tilmeldt.”
– Kirsten Bregendahl

“Efter at have deltaget på to kurser med Sarah Engel som lærer: “Find din forfatterstemme og rediger dig til et skarpt og interessant indhold” samt det netop afsluttede kursus: “Skriv dampende hedt”, er det blevet min tur til at udtrykke min store taknemmelighed over at have fået mulighed for at lære af så dygtig og kompetent forfatter, som Sarah.
Det har været to forrygende forløb, som begge har flyttet mig meget som “skribent”. Samtidig har det været et par fantastiske rejser ind i fantasiens, erotikkens og inspirationens univers, som jeg nødig ville have været foruden.
I begge forløb har introduktionen til opgaverne været meget informative og til stor inspiration, ligesom tilbagemeldingerne har været yderst professionelle, omfattende og gennemarbejdede. Sarah har været fantastisk til at give selvtillid, rose og “rise” på en meget positiv måde, som giver stor lyst til at kaste sig ud i endnu flere skriveprojekter. Jeg vil med stor glæde og forventning deltage i flere af Sarahs kurser.”
– Karida

“Jeg har deltaget i kurset “Karakterer som styrker plottet” og har været SUPER GLAD for det. Jeg har aldrig skrevet før, men har i løbet af kurset fået rigtig meget mod på det.
Jeg har lært rigtig meget, og vil blive ved at skrive i fremtiden. Jeg synes kurset har været meget professionelt, både fra underviser Sarah Engells side, og fra alle kursisterne på holdet. Det har været fedt at møde andre med samme indstilling til samarbejdet, og ikke mindst med samme interesse. Det har været en virkelig skøn oplevelse, og jeg glæder mig meget til at deltage i næste kursus også.
De varmeste anbefalinger!”
– Signe

“Jeg har lige afsluttet skrivekurset “Skriv en bog” hos Sarah og kan klart anbefale det! Jeg har i mange år gået med drømmen (og ideen) til en bog – men har ikke rigtig kunne komme godt i gang. Dette kursus hjalp i den grad fordi de spændende opgaver – og vejledninger – fik mig videre og gav mig skubbet. Jeg havde troet, at det med at skulle give de andre kursister respons på deres opgaver ville blive noget der bare skulle overståes, men det viste sig at være meget lærerigt og interessant. Ved at få indblik i deres tekster og være “tvunget til” at skulle forholde mig til, hvad der var godt og hvad der kunne forbedres – blev det endnu mere lærerigt at læse Sarahs respons til de andre også. Og så er der bare noget magisk (og i første omgang grænseoverskridende) over at få andres øjne på det man skriver. Det har givet mig virkelig meget.”
– Lene

“Jeg har netop afsluttet online-kurset “Skriv en bog”. Vi var seks personer på holdet og havde Sarah Engell som underviser. De seks uger har været yderst lærerige og foregik på den måde, at vi fik en opgave hver uge og en masse viden om, hvordan den kunne løses. Vi skrev på egne tekster og valgte selv de afsnit der passede til opgaven. Alle elever gav feedback til hinanden efter hver opgave, og det samme gjorde Sarah – en overordnet og detaljeret feedback med fokus på det gode og konstruktiv kritik med forslag til forbedring. Jeg vil ikke tøve med at melde mig til et lignende kursus, hvis emnet er passende. Det kan klart anbefales.”
– Hansen

“Jeg har nu været på to kurser. “Fra Idé til bog” og “Skriv en bog”. Begge med Sarah Engell som instruktør. Jeg har aldrig vist mine tekster til andre og for mig har begge kurser været en øjenåbner og givet mig blod på tanden. Jeg har lært teknikker og forstår håndværket væsentlig bedre. Udover det faglige, er sammenspillet med de andre kursister vildt inspirerende. Stor respekt og ønske om udvikling for hinanden, også stort set ingen af os skriver om det samme emne. Inspirerende! Jeg tilmelder mig gerne et kursus mere!”
– Kim

“Jeg har lige sluttet et 6. ugers online skrivekursus, “Skriv en bog” med Sarah Engell som underviser. Har ligeledes deltaget i det foregående online kursus “Fra ide til bog”. Jeg kan varmt anbefale at melde sig til et skrivekursus. Dels er det utroligt givende at få respons fra de andre deltagere samt fra underviseren, men det er mindst lige så lærerigt at give tilbage til de andre deltagere. Alt foregår i respekt for hinanden og hinandens tekster. Undervisningen er udfordrende og spændende, og man udvikler sine skriveevner mærkbart i de uger kurset foregår. Der er plads til alle, både dem der har skrevet og måske fået noget udgivet og til dem der er mindre erfarne. Alle kommer fra kurset med noget ekstra i kufferten. Jeg vil helt klart melde mig igen, hvis et relevant kursus kommer op.”
– Karin

“Kære Sarah. Endnu en gang tak for kurset (“Skriv dampende hedt”). Det har været en fornøjelse! Opgaverne har været relevante og inspirerende og nogen af dem har tvunget mig ud på områder jeg ellers har undgået lidt (dialogerne). Dine kommentarer til teksterne har hver gang været virkelig brugbare og en god blanding af ros og forslag til omskrivninger og rettelser. Som sagt havde jeg aldrig fået respons på kvaliteten af mine tekster før, det har været rigtig spændende.
Det har også fungeret rigtig godt med respons fra de andre kursister. Det er godt at få flere øjne på en tekst og se sammenfald og manglende samme, i forståelsen af teksten.
Når jeg skriver for øjeblikket kan jeg med det samme se dine og de andres kursisters kommentarer for mit indre. “Hvordan kan hun sidde på jorden når hun lige før stod op ad cyklen?” “Hvordan kan de bolle når hun har bukserne på stadigvæk?” “Der kommer to ens ord lige efter hinanden.” Så i de sidste tekster har jeg nået at få rettet mange fejl inden I så dem. På samme måde sidder jeg nu og analyserer teksten ved gennemlæsning: Hmm..der har vi en underliggende mening i dialogen, der mangler en sansebeskrivelse…etc.
Jeg har fået mod på at trække skufferomanen op ad skuffen igen og skrive videre hvor jeg slap. Jeg havde også ambitioner om at udgive en roman før kurset, men nu tror jeg også på at det kan lade sig gøre.”
– Sabine

“Jeg har netop afsluttet kurset “Fra idé til bog”. Jeg har været meget begejstret for kurset. Det har været godt skruet sammen og meget lærerigt for mig, og så er jeg blevet positivt overrasket over, hvor meget man får ud af at få respons på sine tekster. Jeg startede måske med en forventning om, at min bog stort set ville skrive sig selv, når nu jeg var tilmeldt et kursus. Sådan er det ikke gået… Men jeg er blevet meget klogere på meget kort tid – især på, hvor mine forcer og også mine svagheder ligger. Og et par kapitler er det da blevet til. Så hvis man overvejer at melde sig til et kursus vil jeg bare sige GØR DET! Jeg vil straks fortsætte på næste kursusforløb!”
– Malene

“Kurset forfatterstemme og redigering: Kære Sarah. Det har for mig været rigtig udbytterigt, fordi jeg her modtaget så grundig feedback, dels fra mine medkursister og i særdeleshed fra dig. Kursets online form har passet mig fint, fordi jeg rejser meget og kan tage tingene med mig. Lige så vigtig for udbyttet tror jeg det er, at jeg har haft mine egne tekster, som jeg har haft så meget brug for at få tilbagemelding på. Tankerne får lov at modnes og det ene sætter det næste igang. I nat fandt jeg ud af hvordan jeg skrive min bog kortere og endda få ændret lidt på den modstand og de beslutninger min hovedperson får og tager. Det var det, der skulle til for at komme videre med bogens efterfølger, som jeg havde lagt lidt til side, fordi jeg var kommet til et sted hvor der var et eller andet galt, noget der ikke helt virkede – og som var svært at finde ud af hvorfor. Og nu glæder jeg mig bare så meget til igen at gennemskriver bog nr. 1 og korrigere plottet i bog nr 2. Med andre ord, jeg har fået masser af inspiration og glæde ud af at deltage i kurset. Tak for det!”
– Marianne

Skriv her, om du ønsker at booke mig til et foredrag, skrivekursus, interview eller noget helt fjerde, så vender jeg tilbage så hurtigt som muligt 🙂