21 måder at dø

 

⭐️ Udgivet på Forlaget Carlsen 2014.

Udgivet i 6 oplag.

Nomineret til Læsernes Bogpris 2015.

På bestseller-listen hos Arnold Busck.

Udvalgt til Månedens Bog i Bog & Idé.

På top 10 listen over de bedste bøger fra 2014 – kåret af Vi Unge.

 

Køb bogen online her: 21 måder at dø

 

Klik på billedet for at se det i stor størrelse.

 

I forbindelse med optryk, har bogen fået en ny forside med udvalgte anmeldercitater:

21 måder at dø

 

Bagsidetekst:

Hvor lang tid tager det at gå fra at være en af klassens mest populære piger til at være en social taber, udstødt og stemplet af alle?

Ikke ret lang tid, konstaterer Stella, da hun kommer på kant med sin bedste veninde, Amalie. I løbet af ingen tid får Amalie vendt klassen mod Stella, og hun skyer ingen midler: Facebook-hetz, sms-trusler og groteske Youtube-klip. Stella er forsvarsløs og kan ikke andet end se til, mens hendes hadeside får flere og flere likes, og Amalies angreb bliver mere og mere ondskabsfulde. En lille trøst er Filippa, der også går i klassen, men hvor meget er en veninde egentlig værd, hvis hun ikke tør mødes, når andre ser det?

Stella kan mærke, hvordan hun langsomt dør indvending. Den musik, der før var hendes et og alt, visner, og de få mennesker, som hun stadig stoler på, falder fra en efter en. Så hvad er der tilbage at kæmpe for? Ingenting. Det er jo bare at vælge en af de 21 måder, som hun har listet op. 21 måder at dø …

 

Omtale:

“En fantastisk flot, aktuel og vedkommende roman, der fortjener at blive læst, ikke kun af unge, men også af alle dem, der dagligt har med unge at gøre.” 

Weekendavisen

 

“Det må skrives med så store bogstaver som muligt, at Sarah Engell har skrevet årtiets bedste ungdomsroman” 

Folkeskolen.dk

 

“Med tunge emner som sygdom, død, mobning og selvmord er ”21 måder at dø” en bog, der giver stof til eftertanke; og jeg kan slet ikke få armene ned over, hvor god den er! (…) Læs den – du vil ikke fortryde det!”

deungesord.dk (giver 6 stjerner ud af 6)

 

“Jeg har læst mange bøger om mobning, selvmord og teenagepiger. Men ingen bog har fanget mig så godt som den her (…) bogen var underholdende, seriøs og faktisk også morsom. Jeg ville virkelig anbefale bogen til andre (…) De sider hvor vi hører om folk der har begået selvmord er en af mine to yndlings dele. Den anden yndlingsdel er slutningen. Jeg nægter at afslører den, men den er genial.” 

boggnasker.dk (giver 10 stjerner ud af 10)

 

“Det er en meget vigtig, knaldgod og velskrevet roman, Sarah Engell har skrevet, og trods det dystre tema læser man den glubende til ende. (…) Læs denne bog. Den er vigtig! Hvad enten du er teenager, der er mobbeoffer – eller er den der mobber – eller du er pædagog eller lærer, som har med store børn, unge mennesker at gøre, så læs for guds skyld denne roman.”

Børn & Bøger

 

“En både relevant, veldrejet og velskrevet ungdomsroman.”

bogbotten.dk 

 

“21 måder at dø er en hård bog om hård mobning. Den rammer præcist og målrettet det at være et mobbeoffer. Historien føles utrolig levende og ligeså gør Stellas smerte over at blive ladt udenfor og blive groft behandlet af sin tidligere bedste veninde. Mobningen er spot on og virkelighedstro. Det er hårdt og voldsomt, og som man læser, går det op for én, at vi mennesker er nogle uhyggelige skabninger, der ignorerer andres smerte.” 

bookaholic.dk (giver 5 stjerner ud af 5)

 

“Denne bog er skræmmende læsning. Igennem bogen er der 13 sorte sider med selvmordshistorier fra det virkelige liv – om børn der har taget deres eget liv fordi de blev mobbet, både i skolen og i cyberspace og det er ikke særlig rar læsning. Tænk at børn kan være så onde ved hinanden? Men bogen er god – virkelig god! Den sætter fokus på noget der er svært at gøre noget ved i praksis og samtidig giver den et indblik i hvad der foregår i “offerets” hoved (…) Bogen vil også være god til skolebrug, da der vil være masser af samtaleemner; mobning, kræft, død, kærlighed, venskab – men mest af alt en bog der sætter fokus, nu skal vi bare holde det og gøre noget ved det!”

aalborgbibliotekerne.dk 

 

“En gribende og hjerteskærende ungdomsroman med et vigtigt emne. (…) Mobning på facebook og andre digitale medier kan være grusom. Det får man et knivskarpt billede af ved at læse denne bog.”

Hillerød Bibliotekerne 

 

“… en fin, musikalsk tråd, affødt af Stellas fortællerstemme. Den holder læserens håb oppe og gør Stellas fortælling mere væsentlig end »blot« en case, bygget på 21 dokumenter fra virkeligheden.”

Berlingske Tidende (giver 4 stjerner ud af 6)

 

“Historien er særdeles velskrevet (…) Det er en barsk fortælling, som på den ene side skildrer, hvordan mobning langsomt nedbryder og på den anden side skildrer mennesket ud fra de grimmeste hensigter og motiver.” 

Uddrag fra lektørudtalelsen 

 

“En forbløffende god roman, der omhandler mobning af den danske forfatter Sarah Engell. Den sidste halvdel af bogen bliver så spændende at jeg slet ikke kan lægge bogen fra mig igen og jeg kunne ikke stoppe med at læse, før den var færdig, hvor jeg sad tilbage med en aggressiv følelse og uden forståelse for, hvordan Stellas klassekammerater kan behandle hende på den måde. Jeg vil helt klart anbefale bogen til alle.”

goodreads.com 

 

“21 måder at dø er en helt vildt sørgelig bog. Bogen handler om mobning. Man kommer næsten til at græde, når man læser bogen. Efter jeg har læst den, tænker jeg meget på at der er børn der har det ligesom pigen i bogen. Man skulle tro at forfatteren har prøvet at blive mobbet i cyberspace, så godt og virkeligt hun skriver!”

Bogbloggen (giver 5 stjerner ud af 5)

 

Læs første kapitel af “21 måder at dø” gratis ved at klikke her: 21 måder at dø

 

Vil du vide mere om ”21 måder at dø”, og hvordan jeg har skrevet bogen? Så er der lidt at klikke på her:

Radiointerview hos de flinke værter på P1 Eftermiddag: Sarah Engell P1

Interview i JyllandsPosten: Sarah Engell Jyllandsposten

Og i Berlingske Tidende: Sarah Engell Berlingske

Vil du høre mig læse et uddrag af bogen, skal du klikke her: Sarah Engell oplæsning

Du kan også se denne fine bogtrailer, som en af mine søde læsere har lavet: 21 måder at dø bogtrailer

Mit forlag har såmænd også lavet en bogtrailer. Den kan du se lige her: Sarah Engell bogtrailer

 

Vil du vide endnu mere, kan du besøge mig ovre på Facebook eller Instagram, hvor jeg fortæller om, hvordan det går med “21 måder at dø” – og hvad jeg arbejder på lige nu. Tak fordi du kiggede forbi!

(10) Comments

Comments are closed.