Benny Beton

1661693_1431751146

Udgivet på Forlaget Blæs 2015
Illustration Tanja Eijgendahl
Antal sider: 28
Køb bogen her: Benny Beton


Pressemeddelelse:
Ren kærlighed til en lille kraftkarl – og hans omsorgsfulde far

Handling: Benny Beton er meget stærk. Faktisk så stærk, at han kan løfte en lastbil med citroner. Og to blåhvaler og et højhus med ild i. Ja, selv månen og alle planeterne kan Benny løfte! Men så bliver han altså også meget træt – hvem kan mon så løfte Benny ind i seng?

Om bogen: Fantastisk sød og helt enkel kvadratbog til 3-4-årige drenge, der er i gang med at udforske egne kræfter og kønsidentitet – med far som forbillede og tryghed. Bogen er super til far-søn-læsning i en stille stund – men kan selvfølgelig læses af alle – også mor. Tanja Eijendahls både sjove og ømme illustrationer understreger temaet med lun humor og hjerteflimrende indlevelse.

Om forfatteren: Med ”Benny Beton” har Sarah Engell bedrevet sin første børnebog. Engell har tidligere udgivet en række ungdomsromaner, som italesætter vigtige emner, såsom kærlighed, seksualitet, grænser, ensomhed, selvstændighed og familiekonflikt – og senest: mobning og selvmordstanker i ”21 måder at dø”, som blev kåret til årtiets bedste ungdomsroman af bladet Folkeskolen i 2014. Kendetegnende for forfatterskabet er evnen til med stor præcision at udskille og destillere et grundtema, som er centralt for målgruppen, og bearbejde det i øjenhøjde med sine læsere – store som små. Senest er Engell blevet nomineret til Læsernes Bogpris 2015.


Anmeldelser:

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Det er en dejlig historie fortalt i børnehøjde. Ingen realisme, som ødelægger den barnlige fantasi. Der er kun ønsket om at være Superman en tid. Og at have en far, som putter, når den tid kommer. Sarah Engell har med Benny Beton for en tid forladt ungdomsbogsuniverset. Det skift er hun sluppet rigtigt godt fra.”
– Pædagogen.dk 

“Det er en bog der taler til fantasien, Benny – måske alias den unge læser/tilhører der identificerer sig med Benny – mestrer det hele med sin styrke, oven i købet løfter han farlige ting: højhus med ild i, tiger, en marsmand, et isbjerg med en yeti eller den afskyelige snemand. I fantasien behøver man ikke at være bange for noget. Det er ydermere et plus, at historien ender realistisk i favnen på far, der bærer den trygt sovende Benny. Bogens vekslen mellem fantasi og realisme rammer børn på flere niveauer, og de fine illustrationer appellerer til de meget unge læsere.”
– Bogvægten

“Personligt håber jeg, at Benny Beton blot er første resultat af et længerevarende samarbejde. Benny Beton rammer fint den selvopfattelse, mange yngste børnehavebørn har: Skiftende mellem de maniske og det tryghedssøgende. For “når Benny er træt, så er det far, der løfter Benny”, som de sidste to opslag fortæller. Det er en kærlig måde at fortælle barnelæseren, at vi godt ved, at man kan indeholde begge sider og være ok.”
Bjarne W. Andresen

“Benny Beton er helt vildt stærk. Han kan løfte højhuse, hvaler, isbjerge, og så kan han løfte alle nattens drømme … en bog om Benny, som drømmer om at blive stor og stærk (måske ligesom sin far) … Anbefales indkøbt til de yngste lånere.”
– Uddrag fra lektørudtalelse

”Benny Beton” er en sød lille, kvadratisk hardbackbog til især drenge på 3-4 år … anledning til gode snakke, både om hvad det vil sige at være stærk, og snakke om fantasi og om at kunne finde ud af at slippe den løs.”
– Bogbotten.dk