Det vi har mistet


Sarah Engell novelle

I forbindelse med den internationale litteraturfestival Hay Festival i Aarhus 2017, udvalgte en jury “39 af de bedste børne- og ungdomsforfattere i Europa, der endnu ikke var fyldt 40 år” og inviterede dem til at skrive en novelle over temaet “rejse”.

Jeg var så heldig at være en af de udvalgte 39 forfattere og har skrevet novellen “Det vi har mistet”, der handler om en gruppe bådflygtninges farlige rejse over havet. Du finder novellen i denne antologi, der udkom på Gyldendal i 2017.


Undervisningsmateriale:

Skulle I få lyst til at bruge novellen i undervisningen, har Gyldendal lavet et meget fint undervisningsmateriale, der kan hentes lige her: Sarah Engell, Det vi har mistet


Aarhus39:

I forbindelse med udgivelsen af antologien, var jeg fire dage i Hay (tæt på Wales) og fire dage i Aarhus sammen med de tre andre danske forfattere, der var udvalgt: Sanne Munk Jensen, Peder Frederik Jensen og Dy Plambeck – og selvfølgelig alle de andre forfattere fra hele Europa.

Du kan se alle de udvalgte 39 forfattere HER


Foto: Bjarne W. Andresen

Novellerne blev delt i to antologier. “Lige nu” med historier for de 8-12 årige og “Lige her” med historier for de 12-18 årige.

Vil du vide mere om Hay Festival? Så kan du klikke her og blandt andet høre Kim Fupz, der sad i juryen, fortælle om festivalen: Hay Festival


Anmeldelser:

❤️❤️❤️❤️❤️

“… en lille tæt bog fuld af oplevelser, følelser og fantasi … Emnerne går fra kærlighed af enhver art over besværlige og spændende rejsekammerater til de ufrivilligt rejsende, flygtningene. Sidstnævnte er hovedpersonerne i en novelle af danske Sarah Engell, som i ’Det vi har mistet’ tager os med på en drivende båd på Middelhavet, en oplevelse, der fik mig til at stortude.”
– Politiken

”De danske bidrag er simpelthen blandt samlingens stærkeste. Eksempelvis er Sarah Engells lille, dybt gribende novelle om flygtninge og migranter på den dødsensfarlige rejse over Middelhavet, ”Det vi har mistet,” for mig et af samlingens absolutte højdepunkter … Sarah Engells tekst er lige til at læse sammen med – og op imod – Morten Dürr og Lars Hornemanns billedfortælling ”Zenobia”. I begge tekster bliver en stor, eksistentiel fortælling fortalt med både få ord og få billeder.”
– Bogbotten