Det øjeblik du tvivler

Bagsidetekst:
Vigga er skater, en rigtig dygtig skater, og som ung kvinde i en mandesport skal man være hårdfør. Så Vigga har droppet dating og træner intensivt for at bevise, at kvinder er lige så gode til at skate som mænd. Lige indtil hun uventet forelsker sig. Han er lækker, han er cool, han er skarp. Han ser ind under Viggas hårde ydre og vil gøre alt for at passe på hende. Også da hun pludselig begynder at modtage ubehagelige trusler. Men truslerne og de ækle beskeder fortsætter. Og de bliver værre og værre. Nu skal Vigga for alvor til at passe på, for den, der står bag, har ikke tænkt sig at lade hende slippe.

En stærk fortælling om, hvor hurtigt man kan falde fra hinanden og miste grebet om sit liv – også selvom man er vant til at stå op for sig selv.

Trailer

Baseret på virkelige hændelser

Jeg får ofte henvendelser fra mennesker, der ønsker, at jeg skal skrive en roman baseret på deres liv eller oplevelser, de har haft. Der har været mange vilde, spændende og gribende beretninger imellem. Alligevel har jeg sagt nej hver gang.

Lige indtil nu.

I starten af 2018 tikkede en række beskeder ind i min indbakke fra piger og unge kvinder, der havde haft oplevelser, der mindede meget om hinanden. Det var historier om at møde voldsom modstand – alene i kraft af sit køn. Historier om nedværdigelse, vold, voldtægt, chikane og forfølgelse. Om at skulle kæmpe hårdere og præstere mere end sine mandlige konkurrenter – blot for at blive taget en lille smule seriøst.

Jeg havde på daværende tidspunkt slet ikke tid til at sige ja til et nyt bogprojekt. Men historierne ramte mig i en grad, så jeg ikke kunne slippe dem igen.

Derudover er det min ambition jævnligt at ryste posen og gå til arbejdet på nye måder – og her var i hvert fald en oplagt mulighed for en HELT anderledes skriveproces.

Igennem et år mødtes jeg med disse modige unge mennesker og fik deres historier fortalt helt ned til mindste, intime detalje. Sammen besøgte vi de steder, hvor vigtige oplevelser havde udspillet sig, og jeg hilste på mange af de ”bipersoner” der havde en rolle.

Jeg havde regnet med, at det på mange måder ville være en nemmere bog at skrive, fordi jeg jo fik hele plottet forærende. Det viste sig ikke ligefrem at være tilfældet. Mange af de virkelige oplevelser var simpelthen for voldsomme på skrift, og jeg var nødt til at pille nogle af de værste scener ud igen. Derudover krævede det mange gennemskrivninger at få de forskellige oplevelser sat sammen, reduceret persongalleriet og i det hele taget få det kaos som livet jo er, organiseret i den orden, som en roman jo er.

Først nu, to år senere, har historien fundet sin form, med Vigga i hovedrollen.

DET ØJEBLIK DU TVIVLER går meget tæt på de oprindelige, autentiske historier. Både steder, situationer, dialoger samt de beskeder, Vigga modtager på sin telefon er i meget høj grad taget ud af virkeligheden.

Alle navne er selvfølgelig ændret.

Det har været en vild, spændende og meget lærerig proces. Jeg er blevet inviteret indenfor i undergrundsmiljøer, jeg ikke kendte, jeg har mødt mange, meget forskellige mennesker OG lært en helt ny sportsgren at kende.

Rigtig god læselyst – og tak til de modige, unge mennesker, der har delt deres historier med mig ❤️

Bag om bogen

Få et kig ind i forfatterværkstedet 👀 I denne 5 minutters video kommer du både på besøg hjemme hos mig og med på researchtur til en skatepark i København. Jeg fortæller blandt andet om skriveproces, inspiration og research.

Lavet af Julie Blicher Trojaborg,

Bogomslag

Videointerview

Her kan du komme med ud på skatebanen og høre mig fortælle mere om bogen, tilblivelsen og nogle af de tanker, jeg har gjort mig undervejs.

Uddrag af anmeldelser

🖤🖤🖤🖤🖤
Det er #MeToo på hjul, det her. Og Sarah Engell overskuer det med sit falkeblik og omfavner det med en afmålt varme. Ingen violiner. Men power.
- Politiken