Det stof som drømme er gjort af

Om bogen:

Dicte skal giftes, men hendes drømmebryllup udvikler sig til et mareridt i takt med, at hendes forestillinger om det perfekte liv tager overhånd. Bogen handler blandt andet om parforhold, stress og ufrivillig barnløshed.

Bogen er min debut som voksenforfatter og blev oprindeligt udgivet i 2011 på Forlaget Mellemgaard under titlen “Gift”.

Bogomslag

Uddrag af anmeldelser

“Gift er en tankevækkende roman om jagten på det perfekte liv. Gift: Den dobbelte betydning af ordet er fed titel til denne roman. I Gift følger man Dicte. Dicte nærmer sig de 30 år, og hun har fundet sin helt store kærlighed og går fanatiskop i alt skal være perfekt til hendes kommende bryllup. Dictes kæreste Adam, elsker hende så højt, at han ønsker hun skal have alt, hvad hun ønsker sig til deres kommende bryllup, hvilket hun bestemt er klar over og virkelig forstår at udnytte. Som læser sidder jeg som kvinde og får helt ondt af hendes mand Adam, og tænkte gang på gang mens jeg læste den ”så gå dog fra hende” og ”hvor er hun overfladisk/for meget”. Samtidig er jeg ikke i tvivl om hvor mange kvinder, der sikkert bliver som hende, det man kalder en ”bridezilla”. Gift er en roman der sætter fokus på, hvad der egentlig er essentielt når man skal giftes: Brylluppet (facaden) eller kærligheden mellem to mennesker. Den er meget let læselig, og forfatteren formår at at skrive på en måde, så man som læser føler, at man lærer personerne i historien at kende. Som læser blev jeg grebet af at finde ud af hvor langt Dicte ”kører” den, og hvor meget Adam vil finde sig i og kunne næsten ikke lægge den fra mig igen. Ønsker en kvinde et rigtigt prinsesse bryllup, kunne Gift måske få én på andre tanker, og revurdere hvad der er det vigtigste, drømme brylluppet eller drømme manden. For at finde ud af om Dicte både får sit drømme bryllup og sin drømme mand, må du læse romanen.”
– Lina Vandall, Bogvægten
“Alvorlig chick-lit om det perfekte bryllup og omkostningerne ved at forvandle sig til en bridezilla (…) Måske burde alle brude læse ‘Gift’ – bare for at få lidt perspektiv.”
– Litteratursiden.dk
“Om jagten på det perfekte bryllup og det perfekte liv. Dicte har det hele. Søde veninder, et godt udseende og en lækker forlovet. Den perfekte overflade krakelerer dog, da Dicte bliver en ren “bridezilla” under bryllupsforberedelserne og samtidig oplever problemer med at blive gravid. Sproget er letlæseligt og stilen er den lette underholdning, dog med plads til at læseren får lidt at tænke over … der gives også et godt billede af et par der elsker hinanden, hvor kvinden bare ikke kan slippe idéen om at alt skal være perfekt udadtil.”
– Lektørudtalelse