Fuglemanden

Bagsidetekst:

Jeg ved ikke, hvorfor det startede

Det kom snigende, som tåge

Først fuglene, som ingen andre kunne se

Så stemmen, der talte højere og højere

Indtil han en dag sad på min seng

Fuglemanden

Læseprøve

Om bogen

Fuglemanden handler om gymnasieeleven Barbara på 17 år og hendes kamp mod psykisk sygdom.

En dag opdager Barbara, at der er flere fugle, end der plejer, og at disse fugle opfører sig, som om de holder øje med hende. Da hun nævner det for sin veninde, forstår veninden ikke, hvad hun taler om, og det går op for Barbara, at det kun er hende, der kan se fuglene.

Fuglemanden er smukt illustreret af dygtige Lilian Brøgger.

Undervisningsforløb

Kære dansklærere,
Skulle I få lyst til at bruge Fuglemanden i undervisningen, har Trine May har lavet et meget fint undervisningsmateriale, som kan downloades HELT GRATIS. Forløbet er målrettet 7.-9. klasse og har masser af spændende opgaver om genren graphic novel. I finder materialet lige her: Fuglemanden.

God fornøjelse!

Bogomslag

Uddrag af anmeldelser

🖤🖤🖤🖤🖤
”’Fuglemanden’ er nok den stærkeste rapport fra et sårbart sind, som man kan se og læse i disse tider. Det er stærkt. Det er stort.”
- Politiken
“En af de mest vellykkede danske grafiske romaner, jeg hidtil har set!”
“Engell og Brøgger er et formidabelt makkerpar … virkelig en smuk, smuk, smuk fortælling … utrolig meget fortolkningspotentiale … Sjældent er mere helstøbt værk set – må den vinde mangt en pris, og må den blive læst i alle udskolingsklasser i det ganske danske land.”
“En gribende og vigtig roman … Samspillet mellem Sarah Engells tekst og Lilian Brøggers dystre tegninger er formidabelt … Det er voldsomt, vigtigt og godt!”
★★★★★
“Sarah er en gudsbenådet forfatter … Jeg kender ingen der kan skrive som hun kan … endnu en storslået historie, der har holdt mig vågen og som jeg stadig bærer med mig.”
★★★★★
“Fuldstændig enestående bog. Med magiske illustrationer, en fængslende historie og et fantastisk budskab.”
★★★★★
“En intens læseoplevelse fra start til slut … efterlader et enormt stort indtryk”
★★★★★
“En virkelig velillustreret fortælling … Det er ingen hemmelighed, at jeg altid har været glad for Sarah Engells værker – og jeg er kun endnu gladere nu.”
★★★★★
“… en oplevelsesrig nydelse.”
★★★★★
” … en utrolig flot og fængslende historie … utrolig mange lag og rum for fortolkning.”
★★★★★
“Et ord: wow! Med lidt flere ord: så fantastisk bog, så fantastisk måde at gribe emnet an på, og så fed måde at indrage musikken.”
“Gribende fortalt”
★★★★★
“Genial … kan hjælpe rigtig mange unge … virkelig genial som klassesæt.”