Mindre end en kilometer væk

Forlagsbeskrivelse

Otte noveller af Sarah Engell – en af de stærkeste stemmer inden for YA-litteraturen.

I Mindre end en kilometer væk skriver Sarah Engell blandt andet om Tobias, der er fanget i sin egen krop; om et søskendepar på en dødsensfarlig flugt over Middelhavet; om pigen, der aldrig har set hverken himmel eller hav; om Lukas og de rotter, der forfølger ham. Fælles for novellerne er, at de kryber ind under huden på læseren og efterlader en følelse, som er svær at ryste af sig. De er en afsøgning af menneskets skyggesider. Historier om at klamre sig til noget, der allerede er mistet, og den smertefulde længsel efter dét, der på samme tid er tæt på og uopnåeligt.

Sarah Engell er en af de mest markante og mest anerkendte danske forfattere inden for YA-litteratur herhjemme. Hun er en mester til realistisk ungdomssprog, troværdige karakterer og aktuelle tematikker. I år er det 10 år siden hun debuterede som forfatter, og det fejres med denne samlede udgave af hendes noveller – inklusive tre helt nye, som ikke har været udgivet før.

Jubilæumsudgivelse

I anmeldning af mit 10-års jubilæum som forfatter, udkommer denne novellesamling med mine samlede noveller PLUS tre nye, der ikke har været udgivet før. Du kan se en lille præsentation ved at klikke på billedet herunder:

Bogomslag

Uddrag af anmeldelser

★★★★★
“noget af det stærkeste, jeg har læst fra Engells hånd.”
★★★★★
“Du snyder dig selv, hvis du ikke læser dem.”
★★★★★
“Viser hvor enormt dygtig en forfatter – 𝗸𝘂𝗻𝘀𝘁𝗻𝗲𝗿 – hun er … en mavepuster af en bog og jeg kan ikke andet end at anbefale den.”
★★★★★
“Sproglig skarphed og glødende, velresearchede handlingsforløb”