Valget

Bagsidetekst:

18-årige Xenia er godt på vej til at blive frontfigur for Etisk Parti, hvor hun både kan få indfriet egne ambitioner og forhåbentlig gøre den forskel i verden, som hun brænder så meget for.
Men da hun møder en lille pige, der er flygtet alene til Danmark, bliver hun sat i et svært dilemma, for det viser sig hurtigt umuligt at vælge både succes og samvittighed. Situationen spidser til, og tidspunktet, hvor hun må træffe et valg rykker tættere på.

VALGET er en intens og eksistentiel beretning om de gange i livet, hvor man bliver konfronteret med nærmest umulige valg. Valg, som kan have store konsekvenser for både én selv og for andre mennesker.

Trailer

Mere om Valget

Vil du have endnu mere Valget, kan du besøge omtale samt video og lydklip, hvor du finder flere interviews.

UNDERVISNINGSFORLØB

Kære dansklærere,
Skulle I få lyst til at bruge Valget i undervisningen, har Trine May har lavet et meget fint undervisningsmateriale, som kan downloades HELT GRATIS. Forløbet er målrettet udskolingen og findes lige her: Valget

God fornøjelse!

Læseprøve

Læs de første kapitler af Valget gratis – lige her:

Bogomslag

Uddrag af anmeldelser

🖤🖤🖤🖤🖤
“Velskrevet, thrilleragtig roman om at være ambitiøs uden at miste det af syne, som man tror på er rigtigt.”
- Femina
“Sarah Engells gennemresearchede roman har virkelig styr på asylpolitikken, modtagelseslejrene og de frivilliges arbejde … Stærk ungdomsroman … vedkommende og medrivende læsning.”
- Weekendavisen
★★★★
“»Valget« er en lille perle om etiske og politiske problemstillinger … Den er stærk følelsesmæssig socialrealisme med både thrillerpotentiale og intellektuel substans … en vigtig, værdig og voldsomt aktuel roman.”
🖤🖤🖤🖤
“En stærk bog … skrevet på en ild, der brænder igennem”
“En lille genistreg … uden tvivl en af de skarpeste stemmer i dansk ungdomslitteratur, og for hver bog hun skriver, bliver jeg mere og mere begejstret … yderst spændende skrevet … en super interessant og tungtvejende roman, der bør læses af både unge og voksne.”
“Valget er en intens og eksistentiel beretning om de gange i livet, hvor man som menneske bliver konfronteret med et nærmest umuligt valg. Sarah Engell har læst mere end godt på lektien, demonstrerer stor viden om politik og politiske processer, og samtidig formår hun at gøre “Valget” til en sand thriller.”
★★★★★
“Det er ikke nogen hemmelighed, at Sarah Engell i min verden er Danmarks dygtigste YA-forfatter … “Valget” er en medtagende, rørende og utrolig vigtig YA-roman. Den er stærk, modig og slår igennem som kun Engell kan.”
★★★★★
“En hjerteskærende historie … en dybt inspirerende øjenåbner, og Sarah Engell fortjener al den hype og ros, som bogen allerede har fået. Der skal en virkelig dygtig forfatter til at flette emner som politik, asylregler og flygtningekrisen sammen til en spændende, relevant og ’letlæselig’ ungdomsbog, men det har Sarah formået til perfektion.”
★★★★★
“‘Valget’ er en sindsygt vigtig bog … en øjenåbner i bogformat”
★★★★★
“En fantastisk medrivende historie, som er komplet umulig at slippe.”
★★★★★
“Der er plottwistst til det sidste, og bedst som jeg troede, jeg vidste, hvordan det hele ville ende – så skete der noget nyt … Som faste læsere af bloggen nok ved, har jeg et godt øje til Sarah Engell … Valget er dog, synes jeg, hendes bedste værk.”
★★★★★
“Jeg er ganske enkelt vild med bogen, det er en af de bedste, jeg har læst i år.”
★★★★★★
“Nu har Sarah Engell gjort det igen. Hun har blæst mig ud af stolen. Og ikke nok med det, så har hun blæst mig ud over kanten af verden, og der kommer til at gå uger, før jeg er okay igen. Med andre ord, så er ’Valget’ en roman som ryster dig noget så voldsomt, fordi at Sarah Engell er så litterær overlegen”
★★★★★★★★★
“En utroligt rørende historie og det er en af grundene til at jeg altid har elsket Sarah Engell. Hun har det her helt specielle talent. Hun får mig altid til at græde til hendes bøger … Det er en bog som jeg varmt vil anbefale alle”
“En af den slags særlige bøger, som stadig sidder i mig, selvom det nu er flere måneder siden jeg færdiglæste den … giver lyst til at forandre verdenen til det bedre.”
★★★★★★
“Denne bog er virkelig for alle, store som små.”